Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mjuk pepparkaka

En otroligt god och julig kaka som doftar magiskt.
 
100 g smör
1,5 dl gräddfil
2 dl råströsocker
2 ägg
1 påse pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
 
Glasyr
1,5 dl florsocker
1 msk gräddfil
några droppar röd karamellfärg
 
lingon till dekoration
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 1,5 liter. Rör smör och socker pösigt.
 
2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
 
3. Blanda mjöl, pepparkakskryddor och bikarbonat. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
 
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
 
5. Blanda florsocker och gräddfil och färga med lite karamellfärg.
 
6. Låt kakan svalna innan du har på glasyren. Dekorera med bär.
 
 
3 kommentarer
publicerat i Jul
Taggar: Adventsfika, Adventsmys, Julkaka, Klingskitchen, Mjuk pepparkaka, Pepparkaka
Visa fler inlägg