Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blåbärspannacotta

Vilken härlig tid det är nu! Skogen är full av blåbär och trädgården av hallon. Jag skulle gärna stanna tiden en stund. Det blir en del recept just nu med just blåbär och hallon. Ni måste bara testa den här blåbärspannacottan! Så god! Jag hade lite socker i men det går ju att utesluta helt.
 
 
 
1,5 gelantinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 vaniljstång
 
Blåbär och grädde till dekoration
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
 
2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
 
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i gräddblandningen.
 
4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mosa blåbären lite med en sked/slev.
 
5. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
 
6. Fördela i fyra portionsglad och ställ kallt i ett par timmar. Dekorera med vispad grädde och blåbär.
3 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Bakblogg, Blåbärspannacotta, Dessert, Klingskitchen, Pannacotta
Visa fler inlägg