Matklubbens Topplista
mytaste.se

Gammeldags gräddkakor

 
 De här är så goda så man kan inte sluta äta dem. Perfekta att baka om man har gammal grädde ståendes. Förr var det väl så att grädden inte hade så lång hållbarhet så då var det ett perfekt recept.
 
 
Gammeldags gräddkakor
 
ca 20 st 
 
150 g smör
2 dl grädde, gärna syrad
0,5 paket jäst (25 g)
ca 7 dl vetemjöl
pärlsocker till garnering
1 äggvita till garnering
 
Blanda mjukt smör och det mesta av grädden. Lös jästen i resten av grädden och rör ner i blandningen. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Rulla ut degen till lillfingertjocka längder och forma till ringar. Pensla med äggvita och doppa i pärlsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 10 minuter. Grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
 
Visa fler inlägg