Matklubbens Topplista
mytaste.se

Ölpanerad halloumi med picklad rödlök och tartarsås

-Detta inlägg är i samarbete med Fontana Food-
 
Detta är en vegetarisk variant på den engelska klassikern fish & chips. Så otroligt gott! Ni måste testa!
 
Hör du till dem som bara äter halloumi när man grillar på sommaren? Då har du missat något. Denna goda ost från Cypern är användbar året om. Man kan göra så otroligt många olika saker med den. Riv den i köttfärssåsen, potatisgratängen, ha den i soppan, grytan eller på pizzan. Gör en halloumistroganoff, halloumicarbonara eller halloumibiffar eller helt enkelt äta den som den är kanske med lite vattenmelon och ett gott bröd. Något som är en riktig succé är att koka den! Koka den i vatten i ca 5-8 minuter tills den är mjuk och ät den direkt på en bit bröd toppad med en god olivolja och lite färska örter. Eller varför inte testa receptet nedan!!!
 
 
Så här gör du ölpanerad halloumi eller som den heter i England "Beer battered halloumi"
 
2 pers
 
1 dl vetemjöl
1,5 dl öl (alkoholfri funkar jättebra)
200 g halloumi
olivolja att steka i
 
Rör ihop vetemjöl och öl. Skär halloumin i skivor och doppa med i smeten. Stek halloumin i  olivolja tills de blivit gyllenbruna.
 
Servera med picklad rödlök, tartarsås och pommes.
 
Picklad rödlök
 
2 st rödlökar
3 dl vatten
1,5 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %
 
Skär rödlöken tunt. Värm vatten, socker och ättika. Låt svalna och häll sedan över löken. Förvara i en burk med lock.
 
Tartarsås
 
1 liten scharlottenlök
5 msk majonäs
8 st cornichons
salt & svartpeppar
 
Hacka scharlottenlök och cornichons och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och peppar.
 
#1 - - Hanna:

Mm, vad gott detta ser ut!

#2 - - lena:

Detta ska jag testa, låter supergott. Toppen och tack :) Hälsar Lena som bloggar på http://beatthebeast.blogg.se