Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blodapelsinmojito

Nog är det så att man förknippar mojito med sommar och sol. Men den här varianten är en vintervariant. Blodapelsiner har en kort säsong och odlas bara på några få platser på jorden, främst Sicilien. De får sin otroligt vackra färg när de utsätts för stora temperaturskillnader. Så ni som tänker att ni ska vänta tills i sommar och göra denna drink. Glöm det! Då finns det inga blodapelsiner.....;) De finns under en begränsad period mellan december och februari. Så passa på nu!!! Går jättebra att göra den alkoholfri. Uteslut rom bara.
 
1 glas
 
1 dl mynta
2 msk råsocker
1/2 dl ljus rom
1 blodapelsin
is
kolsyrat vatten
 
Dela apelsinen på mitten och skär av en skiva och spara till dekoration. Pressa resten av apelsinen.
 
Blanda apelsinsaft, mynta och råsocker i en shaker och och mosa ihop det med en träslev eller om du har en muddlare.
 
Häll (sila) upp i ett glas, häll i rom och fyll upp med mycket is och kolsyrat vatten. Dekorera med apelsinskivan och ev lite extra mynta.
0 kommentarer publicerat i Dryck
Taggar: Blodapelsinmojito, Drink, Klingskitchen