Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blodapelsincheesecake

Blodapelsiner är så otroligt vackert och denna cheesecake är otroligt god.
 
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
400 g naturell färskost
2 dl strösocker
4 st ägg
0,75 dl vetemjöl
1,5 dl cremé fraishe
1 st blodapelsin skal och saft
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Krossa kexen i en bunke och blanda smulorna med smöret.
 
3. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant och ställ i kylen.
 
4. Rör ihop färskosten och sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Ha i skal och saft från apelsinen. Blanda i vetemjöl och cremé fraishe.
 
5. Grädda kakan i 1 timme. Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen i ytterligare 1 timme.