Matklubbens Topplista
mytaste.se

Kladdkaka med citron och blåbär

Vad gör man när man kommer hem från jobbet en tisdag i september när det regnar och bara är grått och trist. Jo man bakar. Det fick bli en kladdkaka men vit choklad, kondenserad mjölk, citron och blåbär.
 
 
200 g vit choklad
150 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 dl färska blåbär
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smörj en rund form men löstagbar botten.
 
3. Hacka chokladen.
 
4. Smält smöret och låt det svalna något.
 
5. Vispa ägget och vailjsockret lite lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjölet, citronsskal, citronsaft och sist choklad- och smörblandningen. Vispa till en slät smet.
 
6. Häll i formen och tryck ner blåbären i smeten. Grädda ca 20 minuter.
 
Låt svalna och pudra sedan över lite florsocker. Servera med grädde och ev lite mer blåbär.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Kladdkaka
Taggar: Citronkladdkaka, Kladdkaka, Kladdkaka med citron och blåbär, Klingskitchen, Vit chokladkladdkaka