Matklubbens Topplista
mytaste.se

Frukt och nötböd

Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket. Gillar ni mögelost så är ett tips att prova det på det här brödet. Det blir magiskt gott.
100 g solrosfrön
100g pumpakärnor
100 g hasselnötter
100 g aprikoser
100 g fikon
100 g russin
6 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1,5 tsk salt
 
Sätt igång ugnen ppå 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i en brödform 1,5-2 liter med bakplåtspapper. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Täck eventuellt brödet i slutet om du tycker att det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk.
0 kommentarer publicerat i Matbröd
Taggar: Bröd med filmjölk, Bröd som inte behöver jäsa, Frukt och nötbröd, Fruktbröd, Godaste brödet, Klingskitchen