Matklubbens Topplista
mytaste.se

Äppelcheesecake

När hösten kommer smygandes så hör det till att baka något gott med äpplen. Den här kakan är en blandning av en smulpaj och en cheesecake. Det blir otroligt gott.
 
Botten
4 msk farinsocker
100 g digestivekex ca 7 st
125 g smält smör
1,5 dl havregryn
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med de andra ingredienserna.Tryck ut dem i en form. Jag använde en form som är 18 cm som jag klädde med bakplåtspapper i botten och även på sidorna.
Grädda i ca 5 minuter och låt svalna.
 
Cheesecake
450 g philadelphiaost
2 msk maizena
4 msk strösocker
4 msk farinsocker
1,5 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
1 äpple
 
Blanda ihop alla ingredienserna och häll över bottnen. Skiva äpplet och lägg skivorna ovanpå cheesecakesmeten och tryck till dem lite.
 
Krisptopping
4 msk vetemjöl
4 msk havregryn
4 msk farinsocker
1,5 tsk kanel
5 msk smält smör
 
Blanda ihop ingredienserna till toppingen och lägg ovanpå cheesecakesmeten. Grädda i 175 grader ca 50 minuter. Lite beroende på vad du använder för form. Låt svalna.
 
Kolasås
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
 
Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna något och häll sedan den över äppelkakan. 
 
Servera med vaniljsås
 
En kommentar publicerat i Dessert
Taggar: Cheesecake, Klingskitchen, Äppelcheesecake, Äppelkaka
#1 - - PalOma of Ekerö:

Fantastisk! 😍😍