Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blåbärsfudge

Vi fortsätter på blåbärstemat! Här kommer ännu ett fudgerecept....
 
 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk glukossirap
120 g blåbär (svenska)
100 g hackad vit choklad
 
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
 
2. Låt koka på medelvärme till 120 grader.
 
3. Ha i den hackade chokladen, rör om och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
 
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och njut!

Espressofudge

Kola och kaffe är en otroligt god kombination.
 
 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk ljus sirap
1 msk espressopulver
100 g hackad ljus choklad
 
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
 
2. Låt koka på medelvärme till 120 grader.
 
3. Ha i den hackade chokladen, rör om och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
 
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och njut!

Fudge på färska jordgubbar

Fudge förknippar jag väldigt mycket med julgodis. Men man kan ju faktiskt göra det året om.Och gör man den dessutom med färska jordgubbar så smakar den sommar.
 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk glukossirap
120 g färska jordgubbar
100 g hackad vit choklad
 
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
 
2. Låt koka på medelvärme till 120 grader.
 
3. Ha i den hackade chokladen, rör om och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
 
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och njut!
Visa fler inlägg