Matklubbens Topplista
mytaste.se

Saffransfudge med pistagenötter

Tycker ni om saffran? Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gör det.... Saffran i en fisksoppa kan vara otroligt gott och saffranspannkaka är ju bland det godaste som finns! Och lussebullar.... Och i en del saker tycker jag det bara Men den här fudgen är så god! Ni måste testa! Ge saffran en chans!
 
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
5 dl strösocker
3 msk glykossirap
1 pkt saffran(0,5g)
100 g vit choklad
1,5 dl pistagenötter
50 g smör
 
1. Häll strösocker, grädde, mjölk, saffran och glykossirap i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt småkoka till smeten har en temperatur på 122 grader. Var jätteförsiktig på slutet! Är så lätt att det bränns.
 
2. Hacka choklad och nötter, skär smöret i kuber. Ha i det i saffransmeten. Spara lite nötter att strö ovanpå. Ha upp smeten i en form och strö över nötter. Jag brukar använda en brownieform. Låt stelna.
 
Förvaras svalt!
3 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Fudge, Godis, Julgodis, Klingskitchen, Saffransfudge, Saffransfudge med pistagenötter

Créme bruléefudge

Det här blir kanske det sista fudgereceptet för den här julen. Jag ska försöka komma med lite andra recept också...;) Men här har vi det godaste receptet enligt ena sonen. Och han kanske har rätt.
 
4,5 dl strösocker
1 burk kondenserad mjölk
60 g smör
250 g vit choklad
200 g marshmallows
strösocker att ha ovanpå
 
Smält socker, kondeserad mjölk och smör i en kastrull. Låt småputtra i ca 10 minuter tílls allt har smält ihop ordetligt. Rör hela tiden för det bränns otroligt lätt! Var med och sänk värmen om det behövs.
 
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade vita chokladen och marshmallows även de skurna i bitar om du inte använder mini.
 
Blanda ihop allt ordetligt. Sätt ev tillbaka kastrullen på plattan om du inte lyckas röra ihop allt innan det svalnar. Men var försiktig! Bara lite värme och rör hela tiden.
 
Ha ut allt i en form. Jag använde en form som är 20x20 cm. Ställ kallt och stelna.
 
Skär i bitar och ha på socker. Bränn sockret med en brännare. Gå gärna in på min instagram. 12 dec finns en film hur det går till.
 
Förvaras kallt.
 
10 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Adventsfika, Créme bruléefudge, Det godaste julgodiset, Godis, Julbak, Klingskitchen

Kladdkaka med citron och blåbär

Vad gör man när man kommer hem från jobbet en tisdag i september när det regnar och bara är grått och trist. Jo man bakar. Det fick bli en kladdkaka men vit choklad, kondenserad mjölk, citron och blåbär.
 
 
200 g vit choklad
150 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 dl färska blåbär
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smörj en rund form men löstagbar botten.
 
3. Hacka chokladen.
 
4. Smält smöret och låt det svalna något.
 
5. Vispa ägget och vailjsockret lite lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjölet, citronsskal, citronsaft och sist choklad- och smörblandningen. Vispa till en slät smet.
 
6. Häll i formen och tryck ner blåbären i smeten. Grädda ca 20 minuter.
 
Låt svalna och pudra sedan över lite florsocker. Servera med grädde och ev lite mer blåbär.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Kladdkaka
Taggar: Citronkladdkaka, Kladdkaka, Kladdkaka med citron och blåbär, Klingskitchen, Vit chokladkladdkaka
Visa fler inlägg