Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blåbärsfudge

Vi fortsätter på blåbärstemat! Här kommer ännu ett fudgerecept....
 
 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk glukossirap
120 g blåbär (svenska)
100 g hackad vit choklad
 
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
 
2. Låt koka på medelvärme till 120 grader.
 
3. Ha i den hackade chokladen, rör om och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
 
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och njut!

Blåbärscupcakes

Blåbärsmuffins när de är som godast! Använd svenska blåbär så du får den härliga färgen.
 
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skal från 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g blåbär
 
1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
 
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner det smälta smöret, mjölk och citronskal. Blanda sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i smeten och rör om.
 
3. Häll i smet i muffinsformarna. Först hälften, sedan lite blåbär och sedan smet igen. Fyll dem till 2/3.
 
4. Grädda i ca 20 minuter.
 
Låt svalna!
 
Blåbärsfrosting
 
1oo g Philadelphiaost
60 rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 msk citronsaft
1 tsk vailjsocker
ca 50 g blåbär
 
1. Börja med att vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
 
2. Vispa sedan i Philadelphiaosten och blåbären. Prova att vispa i lite blåbär i taget tills du får den färg du vill ha.
 
Spritsa på de kalla cupcakesen.

Espressofudge

Kola och kaffe är en otroligt god kombination.
 
 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk ljus sirap
1 msk espressopulver
100 g hackad ljus choklad
 
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
 
2. Låt koka på medelvärme till 120 grader.
 
3. Ha i den hackade chokladen, rör om och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
 
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och njut!
Visa fler inlägg