Matklubbens Topplista
mytaste.se

Salted caramel cheesecake bars

Otroligt goda  med den salta kolasåsen.
 
9 st digistivekex
2 msk strösocker
50 g smält smör
 
Fyllning
 
1 3/4 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
200 g philadelphiaost
3 ägg
3 msk vispgrädde
3 msk creme fraishe
1 tsk vaniljextrakt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen ihop med strösockret. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter. Ta ut den och låt svalna och gör undertiden fyllningen.
 
2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. Vispa i ägg, grädde, creme fraishe och vaniljextrakt.. Vispa till en jämn smet.
 
3. Häll fyllningen i formen och grädda ca. 55 minuter. Låt svalna.
 
4.  Skär i rutor.
 
Salted caramel
 
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
rivet skal från 1/2 lime
1 tsk vailjsocker
1 tsk flingsalt
 
Blanda alla ingredienser till kolasåsen utom vaniljsocker och flingsalt i en kastrull och låt koka ca 10 minuter på svag värme under omrörning. Rör i vaniljsocker och flingsalt. Låt svalna.
 
Häll kolasåsen över kakorna.