Matklubbens Topplista
mytaste.se

Marängrulle med granatäpplecurd

Jag tror man kan göra curd på de flesta frukter och bär. Idag testade jag att göra på granatäpple. Blir så otroligt gott att använda till en marängrulle.
 
Granatäpplecurd
 
150 g granatäpplekärnor 
1 st citroner saften
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
 
 
1. Koka upp granatäpplekärnor och saft från halva citronen ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
 
2. Blanda ut maizenan med saften från den andra halvan av citronen och rör ner detta i vätskan.
 
3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills granatäpplecurden tjocknar.
 
4. Häll upp den i en ren skål och låt den svalna.
 
 
Marängrulle
 
5 äggvitor
275 g strösocker
2 msk majsmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
neutral olja att smörja bakplåtspappret
2 dl vispgrädde
granatäpplekärnor till grädden och dekoration
50 g hackade pistagenötter
 
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i strösockret lite i taget till en maräng. Vispa till sist i majsmjölet och vitvinsvinäger.
 
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja. Bred ut marängen och strö över pistagenötter.
 
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter.
 
5. Ta fram ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Vänd upp och ner på det nya pappret. Låt plåten ligga kvar över medans marängen kallnar.
 
6. Sprid ut granatäpplecurden på marängen och sedan grädden blandad med lite granatäpplekärnor. Ta hjälp av bakplåtspappret och rulla ihop den.
 
7. Dekorera med lite granatäppelkärnor.
 
 
0 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Klingskitchen, Marängrulle, Marängrulle med granatäpplecurd