Matklubbens Topplista
mytaste.se

Kanderade äpplen

Att göra egna kanderade äpplen är både gott och enkelt. Knepet är bara att inte låta karamellen koka för länge eftersom den går färdigt när man tagit av den från värmen. Så var snabb med att bort kastullen från värmen så fort karamellen ändrat färg till gyllenbrun. Rör inte i kastrullen heller när karamellen kokar. Då blir den grumlig.
 
äpplen typ Ingrid Marie eller Aroma
 
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk glykossirap
 
riven kokos, hackade pistagenötter eller mandlar till dekoration
 
1. Skölj och torka äpplena noga.
 
2. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på.
 
3. Häll det du vill dekorera äpplena med i djupa tallrikar.
 
4. Blanda glukossirap, socker och vatten i en vid kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det har blivit till en ljus brun karamell, ca 10 min.
 
5. Ta kastrullen från värmen.
 
6. Stick en grillpinne/äppelgren i varje äpple och doppa i kokos/nötter.
 
7. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspapper.
 
Låt svalna!
 
De är absolut finast nygjorda med håller i några dagar.
 
 
0 kommentarer publicerat i Jul
Taggar: Adventsfika, Adventsmys, Julbak, Kanderade äpplen, Klingskitchen, Vinteräpplen