Matklubbens Topplista
mytaste.se

Brietårta med granatäpple

Varm brie är så otroligt gott. Den här varianten blandas både sött, surt och salt till den krämiga brieosten. Supergoda smakkombinationer.
 
 
1 st brieost 500 g
3 st färska fikon
1 st granatäpple
flytande honung
pistagenötter
flingsalt
olivolja
 
Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Läg ner osten och stek ett par minuter tills den fått en vacker brynt yta. Vänd osten och låt steka ett par minuter på andra sidan. Dra av stekpannan från spisen och låt osten ligga kvar i den och bli genomvarm. Den skall kännas mjuk när man trycker på den.
 
Lägg över på ett fat och ha på granatäppelkärnor, fikon, pistagenötter och ringla över lite honung.
#1 - - Tess:

Wow, vad gott det ser ut! Vilka härliga höstfärger! :D