Matklubbens Topplista
mytaste.se

Rabarberpaj på brynt smör

Att baka rabarberpaj är för mig ett riktigt vårtecken! Och äntligen är det dags! Ett otroligt lätt recept som smakar fantastiskt. Det brynta smöret höjer pajen till en helt ny nivå.
 
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Skiva rabarbern och lägg den i en form.
 
Smält smöret och låt det bubbla på svag värme tills det är gyllene och börjar dofta lite nötigt.
 
Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt.
 
Bred smeten över rabarbern.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.