Matklubbens Topplista
mytaste.se

Choklad och körsbärscheesecake

Choklad och körsbär i en cheesecake gjord på kondeserad mjölk. Ja det kan ju bara inte bli fel.
 
150 g Oreos
50 g smält smör
 
400 g philadelphia
1 burk kondenserad mjölk (397g)
3 ägg
2 dl hackade körsbär
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Krossa Oreos och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten och ställ kallt.
 
3. Vispa Philadelphia mjuk. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget.  i smeten.
 Hacka körsbären och ha dem i smeten.
 
4. Häll smeten i formen med smulorna. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du lossar den.
 
Chokladganache
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Hacka chokladden  och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm till chokladen har smält, rör då i smöret.
 
Ha ganachen på kakan när den svalnat och garnera med körsbär.
 
 
0 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Choklad och körsbärscheesecake, Dessert, Klingskitchen, Körsbärscheesecake