Choklad och körsbärscheesecake
Choklad och körsbär i en cheesecake gjord på kondeserad mjölk. Ja det kan ju bara inte bli fel.

150 g Oreos
50 g smält smör
400 g philadelphia
1 burk kondenserad mjölk (397g)
3 ägg
2 dl hackade körsbär
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Krossa Oreos och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten och ställ kallt.
3. Vispa Philadelphia mjuk. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget. i smeten.
Hacka körsbären och ha dem i smeten.
4. Häll smeten i formen med smulorna. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du lossar den.
Chokladganache
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
Hacka chokladden och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm till chokladen har smält, rör då i smöret.
Ha ganachen på kakan när den svalnat och garnera med körsbär.
