Matklubbens Topplista
mytaste.se

Choklad och körsbärscheesecake

Choklad och körsbär i en cheesecake gjord på kondeserad mjölk. Ja det kan ju bara inte bli fel.
 
150 g Oreos
50 g smält smör
 
400 g philadelphia
1 burk kondenserad mjölk (397g)
3 ägg
2 dl hackade körsbär
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Krossa Oreos och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten och ställ kallt.
 
3. Vispa Philadelphia mjuk. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget.  i smeten.
 Hacka körsbären och ha dem i smeten.
 
4. Häll smeten i formen med smulorna. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du lossar den.
 
Chokladganache
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Hacka chokladden  och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm till chokladen har smält, rör då i smöret.
 
Ha ganachen på kakan när den svalnat och garnera med körsbär.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Choklad och körsbärscheesecake, Dessert, Klingskitchen, Körsbärscheesecake

Jordgubbsmojito

Finns det något godare än jordgubbar och mynta? Kanske.... Men det är otroligt gott ihop! Det här är en av mina favoritdrinkar. Passar alldeles utmärkt nu när värmen äntligen har hittat hit.
 
1 glas
 
1,5 dl färska jordgubbar
1 msk råsocker
5 cl ljus rom
saft från 1/2 lime
1/2 lime skuren i bitar
1 dl bubbelvatten
1 näve mynta
krossad is
 
Mixa jordgubbarna.
 
Ha i råsocker och rom i ett glas och rör runt så det löser upp sig. Ha på limesaft, limebitar och mynta och mosa med en slev eller om du har en muddler.
 
Häll i de mixade jordgubbarna, fyll upp med bubbelvatten och krossad is.
 
Njut!
 

Rabarberpaj på brynt smör

Att baka rabarberpaj är för mig ett riktigt vårtecken! Och äntligen är det dags! Ett otroligt lätt recept som smakar fantastiskt. Det brynta smöret höjer pajen till en helt ny nivå.
 
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Skiva rabarbern och lägg den i en form.
 
Smält smöret och låt det bubbla på svag värme tills det är gyllene och börjar dofta lite nötigt.
 
Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt.
 
Bred smeten över rabarbern.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
 
Visa fler inlägg