Matklubbens Topplista
mytaste.se

Chokladpavlova

En otroligt god pavlova som jag bakade till ena sonens födelsedag.
 
Marängbottnar:
50 g mörk choklad (70%)
6 st äggvitor
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
 
Vit chokladgrädde:
 
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
100 g vit choklad
 
Chokladsås
 
3/4 dl strösocker
1 dl starkt kaffe
3 msk kakao
 
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
 
2. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner kakao och majsstärkelase. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen.
 
3. Fördela smeten i ca 15 cm stora rundlar. Tänk på att de flyter ut lite. Jag gjorde 3 rundlar som var 15 cm och en som var lite större. Gjorde 1 tårta i 3 lager och 1 enkel tårta.
 
4. Ställ in plåten och sänk värmen till 125 grader.
 
5. Grädda i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar på eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
 
Chokladsås
 
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Sjud i cirka 3-5 minuter eller tills såsen tjocknar något. Låt svalna.
 
Vit chokladgrädde:
 
Vispa vispgrädden tills den börjar tjockna lite, vispa då i mascarpone. Blanda till sist i riven vit choklad.
 
Lägg ihop tårtan och dekorera med färska bär och ringla över chokladsåsen.
 
 
 
 
 
3 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Chokladpavlova, Dessert, Klingskitchen, Vit chokladgrädde
#1 - - norrbotten emma:

åh så läckert gott!!!! =)


ha en underbar onsdag

#2 - - Caroline:

Vilket konstverk, det ser jättegott ut. :)

#3 - - Hanna:

Hej! Vi har använt ett av dina recept i en lakritsartikeln: http://blogg.se/article/2017/march/lakritsdagen.html, som kommer ut den 12 april. Du får jättegärna kika in den och uppmärksamma artikeln här på bloggen! :)