Matklubbens Topplista
mytaste.se

Tomatpaj

Den här pajen smakar verkligen sommar och sol. Går superfort att göra den! Ibland får man fuska och använda färdig pajdeg.... Tänk bara på att använda en god olivolja och fetaost!
 
1 rulle färdig pajdeg
2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
4 msk olivolja
2 dl hackad färsk bsilika
2 lite större tomater eller motsavarande mängd om du använder mindre tomater
100 g fetaost
salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Rulla ut den färdiga degen på en plåt med bakplåtspapper.
 
3. Blanda ihop olivolja, vitlök, basilika, salt och ett par varv med peppar.
 
4. Bred ut olivoljeblandningen över pajskalet. Spara lite som du kan hälla över tomaterna.
 
5. Skiva tomaterna och lägg dem på pajskalet. Lägg dem inte ända ut på kanterna. Du ska kunna vika upp degen.
 
6. Häll över det sista med olivoljeblandningen och smula över fetaosten.
 
7. Grädda i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun.
 
 
#1 - - Hanna Christensen:

Ser jättegott ut! Trevligt med vegetariskt. Kolla gärna in på min blogg också! :)