Matklubbens Topplista
mytaste.se

Minipavlova med smak av citron och fläder

Finns det något som slår smaker som citron, fläder och jordgubb? Smakar som sommar! Och det är precis vad de här smakar.
 
 
ca 10 st
 
3 äggvitor, rumsvarma
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena
skal från 1/2 citron
 
Flädergrädde
 
2,5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad flädersaft
Färska jordgubbar till garnering
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum.
 
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig.
 
4. Rör ner maizena och citronskal.
 
5. Spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
 
6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
 
Flädergrädde
 
Vispa grädden och blanda i flädersaften.
 
Spritsa grädden på marängbottnarna och dekorera med färska jordgubbar.
 
0 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Citronpavlova, Dessert, Fläder, Flädergrädde, Klingskitchen, Minipavlova med smak av citron och toppade med flädergrädde

Fetaostrullar

Ett gott tilltugg som kan förberadas och bakas precis innan de skall ätas.
 
1 rulle färdig smördeg
150 g fetaost
2 dl hackad bladpersilja
svartpeppar
 
1. Rulla ut smördegen. Smula över osten och strö över persiljan och avsluta med några varv med pepparkvarnen.
 
2. Rulla ihop den från långsidan. Lägg den i kylskåpet om du vill baka dem senare....
 
3. Skär skivor som är ca. 1 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
4. Grädda i ca 10 minuter.

Rulltårta med färska hallon

Att baka en helt vanlig rulltårta är ju så enkelt och går hur snabbt som helst. Dekorera den med lite bär, blommor, grädde och helt plötsligt blir det en riktigt festligt bakverk.
 
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
 
3 dl vispgrädde
1/2 liter färska hallon
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
 
3. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
 
4. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
 
5. Vispa grädden och blanda med hallon. Bred ut den över rulltårtan och rulla ihop. Garnera med grädde runt om och hallon ovanpå.
Visa fler inlägg