Matklubbens Topplista
mytaste.se

Minipavlova med smak av citron och fläder

Finns det något som slår smaker som citron, fläder och jordgubb? Smakar som sommar! Och det är precis vad de här smakar.
 
 
ca 10 st
 
3 äggvitor, rumsvarma
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena
skal från 1/2 citron
 
Flädergrädde
 
2,5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad flädersaft
Färska jordgubbar till garnering
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum.
 
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig.
 
4. Rör ner maizena och citronskal.
 
5. Spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
 
6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
 
Flädergrädde
 
Vispa grädden och blanda i flädersaften.
 
Spritsa grädden på marängbottnarna och dekorera med färska jordgubbar.
 
0 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Citronpavlova, Dessert, Fläder, Flädergrädde, Klingskitchen, Minipavlova med smak av citron och toppade med flädergrädde

Fetaostrullar

Ett gott tilltugg som kan förberadas och bakas precis innan de skall ätas.
 
1 rulle färdig smördeg
150 g fetaost
2 dl hackad bladpersilja
svartpeppar
 
1. Rulla ut smördegen. Smula över osten och strö över persiljan och avsluta med några varv med pepparkvarnen.
 
2. Rulla ihop den från långsidan. Lägg den i kylskåpet om du vill baka dem senare....
 
3. Skär skivor som är ca. 1 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
4. Grädda i ca 10 minuter.

Tomatpaj

Den här pajen smakar verkligen sommar och sol. Går superfort att göra den! Ibland får man fuska och använda färdig pajdeg.... Tänk bara på att använda en god olivolja och fetaost!
 
1 rulle färdig pajdeg
2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
4 msk olivolja
2 dl hackad färsk bsilika
2 lite större tomater eller motsavarande mängd om du använder mindre tomater
100 g fetaost
salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Rulla ut den färdiga degen på en plåt med bakplåtspapper.
 
3. Blanda ihop olivolja, vitlök, basilika, salt och ett par varv med peppar.
 
4. Bred ut olivoljeblandningen över pajskalet. Spara lite som du kan hälla över tomaterna.
 
5. Skiva tomaterna och lägg dem på pajskalet. Lägg dem inte ända ut på kanterna. Du ska kunna vika upp degen.
 
6. Häll över det sista med olivoljeblandningen och smula över fetaosten.
 
7. Grädda i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun.
 
 
Visa fler inlägg