Matklubbens Topplista
mytaste.se

Salt karamellpannacotta

Den här pannacottan är galet god. Är inte svår att göra heller. Tänk bara på att inte ha för varm platta när ni smälter sockret.
 
4 portioner
 
3 blad gelantin (10 g)
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
100 g strösocker (1,25 dl)
drygt 1 tsk flingsalt
 
1. Lägg gelantinet i blöt i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk, värm upp och ställ åt sidan.
 
2. Häll  ett tunt lager med socker i en kastrull. Sätt den på medelvärme. När sockret smält häller du på nästa lager. Fortsätt tills allt socker har smält. När sockret blivit en mörk karamell häller du i lite av grädden och rör runt. Tillsätt ytterligare lite av grädden och när karamellen har lösts upp häller du i resten av grädden.
 
3. Häll gräddblandningen i en sil. Krama ur vattnet ur gelantinet och rör ner den i gräddblandningen. Rör tills gelantinet har löst sig. Ha till sist i saltet.
 
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 4 timmar.
 
Dekorera efter egen fantasi.
 
4 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Dessert, Karamellpannacotta, Klingskitchen, Pannacotta, Salt karamellpannacotta, Salted caramel pannacotta
#1 - - Sofia:

Oj måste testas!

#2 - - MADDISENJ.SE:

Det här lät fantastiskt gott! Kanske får ta och testa i helgen :D

#3 - - Sarah:

Både ser och låter supergott!

#4 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!