Matklubbens Topplista
mytaste.se

Gratinerade grönmusslor

Jag vet att det inte är alla som äter musslor! Men ska ni någon gång testa så kan jag rekomendera det här receptet. Chili, vitlök, persilja, parmesan...... Kan ju inte bli annat än gott.
 
500 g frysta grönmusslor
2 msk panko
3 msk parmesan
2 msk hackad blandpersilja
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
saft från 1/2 citron
1/2 chili
1/2 tsk flingsalt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de frysta musslorna i en ugnsäker form.
 
2. Blanda ihop panko, parmesan och persilja. Blanda i en annan skål olivolja, chili, pressad vitlök, citronsaft och salt.
 
2. Strö pankoblandningen över musslorna och ringla över olivoljan.
 
3. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Funkar jättebra att göra med blåmusslor. Korta tiden i ugnen bara.