Matklubbens Topplista
mytaste.se

Brietårta med balsamicomarinerade jordgubbar

Varm brie är som otroligt gott. Den här varianten ihop med de basamicomarinerade jordgubbarna är helt gudomlig. Ni måste bara testa!
 
 
1 st rund brieost (500 g)
1/2 liter färska jordgubbar
1 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1/2 dl hackad färsk basilika
1 msk olivolja
havssalt
 
1. Renasa jordgubbarna och dela dem i fyra delar. De små mitt itu.
 
2. Blanda jordgubbarna med balsamvinäger, honung och basilika. Ställ kallt medans du gör iordning osten. 
 
3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Läg ner osten och stek ett par minuter tills den fått en vacker brynt yta. Vänd osten och låt steka ett par minuter på andra sidan. Dra av stekpannan från spisen och låt osten ligga kvar i den och bli genomvarm. Den skall kännas mjuk när man trycker på den.
 
Lägg upp osten på ett fat och fördela jordgubbarna ovanpå.
 
0 kommentarer publicerat i Förrätter/smårätter
Taggar: Brie och jordgubbar, Brieost, Brietårta, Brietårta med balsamicomarinerade jordgubbar, Brietårta med jordgubbar, Jordgubbar, Klingskitchen, Midsommar, Sommarmat