Matklubbens Topplista
mytaste.se

Varm choklad med rom och apelsin

En frostig lördag kanske är en bra dag för varm choklad. Den här varianten är med smak av rom och apelsin. vill du göra den utan alkohol så hoppa bara över rommen.
 
Idag vill jag även tipsa om den bloggkollega som gjort de absolut sötaste prinsessemlorna. Helt underbara! Inn och kika!!!
 
 
 
100 g mörk choklad (70%)
6 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
2 msk kakao
0,5 dl flytande honung
3/4 dl mörk rom
rivet skal av 1/2 apelsin
 
1. Hacka chokladen. Värm mjölk och grädde tillsammans med kanelstången. Vispa i kakao, honung och den hackade chokladen. Rör tills allt smält ihop.
 
2. Tillsätt rom och apelsinskal. Servera chokladen med vispad grädde.
2 kommentarer publicerat i Dryck
Taggar: Klingskitchen, Varm choklad, Varm choklad med rom och apelsin
#1 - - Ljuva Julia:

mörk rom och choklad är en oslagbar kombination!

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Nu är ju inte jag något större fan av rom, men resten av receptet blev jag himla sugen på att sno! Lät ju supergott :)