Matklubbens Topplista
mytaste.se

Marängrulle med clementin curd

Det är inte så ofta jag bakar något med clementiner. Men när jag hittade otroligt fina clementiner med bladen kvar så tänkte jag att något måste jag hitta på med dem. Så det blev en marängrulle som jag fyllde med en clementincurd. Sååå god...
 
 
 
3 st clementiner juice och skal 
1 st citroner juice och skal
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
ev några droppar orange hushållsfärg
 
1. Tvätta citronen och clementinerna och torka dem. Koka upp clementinsaft samt rivet skal från clementinerna och citronen ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
 
2. Blanda ut maizenan med saften från citronen och rör ner detta i vätskan.
 
3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills clementinkrämen tjocknar.
 
4. Häll upp den i en ren skål och låt den svalna.
 
 
5 äggvitor
275 g strösocker
2 msk majsmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
neutral olja att smörja bakplåtspappret
lite strösocker att strö över
2 dl vispgrädde
ev. smält vit choklad att dekorera med
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i strösockret lite i taget till en maräng. Vispa till sist i majsmjölet och vitvinsvinäger.
 
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja. Bred ut marängen.
 
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter.
 
5. Ta fram ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Strö lite socker över marängen. Vänd upp och ner på det nya pappret. Låt plåten ligga kvar över medans marängen kallnar.
 
6. Sprid ut clemtincurden på marängen och sedan grädden. Ta hjälp av bakplåtspappret och rulla ihop den.
 
7. Dekorera ev med smält choklad och lite strössel. Jag färgade lite vit choklad orange.
 
 
#1 - - Iza:

Är inte så förtjust i varken clementin eller maräng, men jäklar vad gott det ser ut! Härliga bilder!

Svar: Hi hi! Tack snälla! Jag lovar det är rätt så gott! ;)
Katarina Kling