Matklubbens Topplista
mytaste.se

Créme brulée cheesecake bars

Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet! Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert... Jag tror jag lyckades!!! Bland det godaste jag bakat!
 
Botten
 
9 st digistivekex
2 msk strösocker
50 g smält smör
 
Fyllning
 
1 3/4 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
200 g philadelphiaost
3 ägg
3 msk vispgrädde
3 msk creme fraishe
1 msk vaniljextrakt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen ihop med strösockret. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter. Ta ut den och låt svalna och gör undertiden fyllningen.
 
2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. Vispa i ägg, grädde, creme fraishe och vaniljextrakt.. Vispa till en jämn smet.
 
3. Häll fyllningen i formen och grädda ca. 55 minuter. Låt svalna.
 
4.  Skär i rutor. Strö över lite strösocker och bränn  det med en brännare. Dekorera ev med vispad grädde och färska hallon.
 
#1 - - Anonym:

Kan dessa "sparas"? Typ i frys om man inte bränner socker innan? Eller måste allt ätas upp?
De verkar såååå goda!
Kram Lina

Svar: Jag har inte prövat men det borde gå tycker jag. De håller sig rätt så bra i kylen annars. Om det blir några kvar... De är väldigt goda! ;)
Ha det gott!

Kram Katarina

Katarina Kling

#2 - - Tita:

Jag måste definitivt prova att baka dessa! De verkar så goda !