Matklubbens Topplista
mytaste.se

Brownies

Hur gott är det inte med en riktigt kladdig brownie med massor av smarrig choklad i. Det här receptet är det väldigt mycket socker i.... Och det stämmer det skall vara så.
 
175 g smör
300 g mörk choklad (70%)
400 g strösocker
3 stora ägg rumstempererade
2 tsk vaniljextrakt
95 g kakao
125 g vetemjöl
1 nypa salt
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brownieform med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret i mikron ihop med 100 g hackad mörk choklad. Värm 30 sekunder ta ut och vispa, upprepa tills allt är smält. Häll i strösocker vispa runt ha sedan i äggen och vaniljen.
 
3. Blanda i kakao, mjöl, salt och resten av den hackade chokladen. Spara ev lite och strö ovanpå. Blanda ihop. Det blir en rätt så tjock smet. Tryck ut den i formen och grädda i ca 30 minuter.
 
Håller sig upp till en vecka i rumstemperatur.