Matklubbens Topplista
mytaste.se

Brownies

Hur gott är det inte med en riktigt kladdig brownie med massor av smarrig choklad i. Det här receptet är det väldigt mycket socker i.... Och det stämmer det skall vara så.
 
175 g smör
300 g mörk choklad (70%)
400 g strösocker
3 stora ägg rumstempererade
2 tsk vaniljextrakt
95 g kakao
125 g vetemjöl
1 nypa salt
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brownieform med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret i mikron ihop med 100 g hackad mörk choklad. Värm 30 sekunder ta ut och vispa, upprepa tills allt är smält. Häll i strösocker vispa runt ha sedan i äggen och vaniljen.
 
3. Blanda i kakao, mjöl, salt och resten av den hackade chokladen. Spara ev lite och strö ovanpå. Blanda ihop. Det blir en rätt så tjock smet. Tryck ut den i formen och grädda i ca 30 minuter.
 
Håller sig upp till en vecka i rumstemperatur.

Varm choklad med rom och apelsin

En frostig lördag kanske är en bra dag för varm choklad. Den här varianten är med smak av rom och apelsin. vill du göra den utan alkohol så hoppa bara över rommen.
 
Idag vill jag även tipsa om den bloggkollega som gjort de absolut sötaste prinsessemlorna. Helt underbara! Inn och kika!!!
 
 
 
100 g mörk choklad (70%)
6 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
2 msk kakao
0,5 dl flytande honung
3/4 dl mörk rom
rivet skal av 1/2 apelsin
 
1. Hacka chokladen. Värm mjölk och grädde tillsammans med kanelstången. Vispa i kakao, honung och den hackade chokladen. Rör tills allt smält ihop.
 
2. Tillsätt rom och apelsinskal. Servera chokladen med vispad grädde.
2 kommentarer
publicerat i Dryck
Taggar: Klingskitchen, Varm choklad, Varm choklad med rom och apelsin

New York cheesecake

Jag har aldrig varit i New York och ätit cheesecake. Det kanske är godare att äta den på plats? Och någon gång ska jag nog göra det. Men så länge kan jag göra min variant på detta goda bakverk. Så enkel att göra med bara fyra ingredienser.
 
 
400 g philadelphia
1 burk kondenserad mjölk (397g)
3 ägg
1 citron
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa Philadelphia mjuk. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, skall vara 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.
 
3. Häll smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du lossar den.
 
Garnera med bär
 
 
 
 
2 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Cheesecake, Citroncheesecake, Fika, Gofika, Klingskitchen, New York cheesecake
Visa fler inlägg