Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mojito mini pavlova

Så minipavlovas med inspiration från mojito . 

 

Maränger:

3 äggvitor

3 dl strösocker

1 tsk pressad limesaft

skal från 1 lime

1 msk maizena

Mascarponegrädde:

2,5 dl vispgrädde

250g mascarpone

Myntasirap:

1 dl vatten

1 dl socker

2 msk mynta

Maränger:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna vita och fasta.

3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.

4. Rör ner maizenan.

5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.

6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.

Mascarponegrädde:

1. Vispa grädden.

2. Blanda mascarpone och hälften av myntasirapen.

3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden lite i taget.

4. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna

Dekorera med kiwi, lime, mynta och häll lite myntasirap över.

 
8 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Klingskitchen, Minipavlova, Mojito mini pavlova, Pavlova
Visa fler inlägg