Matklubbens Topplista
mytaste.se

Vinterpavlova

Den här vinterpavlovan är både god och väldigt rollig att baka. Dekorera efter vad du känner för. Jag valde blodapelsiner. De är både goda och otroligt fina att titta på.
 
 
 
Pavlova
 
5 st äggvitor rumstempererade
340 g strösocker
1 msk maizena
0,5 tsk salt
0,5 tsk citronsaft
 
1.Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så så fortsätt att vispa i 5 minuter.
 
2. Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper Grädda  i ca 1 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
 
Apelsinkräm
 
3 tsk apelsinskal
115 g strösocker
50 g smör
1,5 msk maizena
5 äggulor
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
 
1. Värm mjölk och apelsinskal. Skall bli varmt men inte koka. Blanda strösocker, maizena, salt och ha i äggulor och vispa.
 
2. Ha i ett par matskedar av den varma mjölken och fortsätt vispa. Fortsätt att ha i ett par matskedar i taget och vispa tills du haft i ca hälften. Häll då i äggblandningen i mjölken som är kvar i kastrullen och fortsätt vispa på medelvärme tills den tjocknar. Detta tar ca 5 minuter.
 
3. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret som är skuret i bitar. Rör tills smöret har smält.
 
4. Låt svalna
 
Romgrädde
 
3 dl vispgrädde
2 msk mörk rom
2 tsk florsocker
 
Vispa ihop! Behöver absolut inte ha i rom om man inte vill.
 
Till dekoration
 
blodapelsiner
kumquats
pistagenötter
rosmarinkvistar
florsocker att pudra över
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Linnea:

ser riktigt gott ut! :)