Matklubbens Topplista
mytaste.se

Citronmarängpaj

Den här pajen är så god med den syrliga citronen och den söta marängen. Den är dessutom väldigt lätt att baka. Och den kommer göra succé! Jag lovar!
 
12 st digestivekex
75 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg separerade
1,8 dl strösocker
1,25 dl citronsaft
skal från 1 citron
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 
2. Smält smöret och smula kexen till pajskalet. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten och ställ i frysen en stund.
 
3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och citronsaft. Vispa och häll i pajskalet.
 
4. Vispa äggvitor och sockret tills det blir styva toppar. Häll marängen över citronblandningen.
 
5. Täck formen med folie så inte marängen skall bli bränd. Baka den i 15-20 minuter.
 
Den blir ännu godare om den får stå i kylen några timmar innan den serveras.
 
Servera gärna med lite grädde.
 
2 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Baka, Bakblogg, Citronmarängpaj, Citronpaj, Klingskitchen, Paj

Créme brulée cheesecake bars

Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet! Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert... Jag tror jag lyckades!!! Bland det godaste jag bakat!
 
Botten
 
9 st digistivekex
2 msk strösocker
50 g smält smör
 
Fyllning
 
1 3/4 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
200 g philadelphiaost
3 ägg
3 msk vispgrädde
3 msk creme fraishe
1 tsk vaniljextrakt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen ihop med strösockret. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter. Ta ut den och låt svalna och gör undertiden fyllningen.
 
2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. Vispa i ägg, grädde, creme fraishe och vaniljextrakt.. Vispa till en jämn smet.
 
3. Häll fyllningen i formen och grädda ca. 55 minuter. Låt svalna.
 
4.  Skär i rutor. Strö över lite strösocker och bränn  det med en brännare. Dekorera ev med vispad grädde och färska hallon.
 

Rosa chokladmousse

Nyår börjar närma sig och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra för dessert men kanske det bli de här... Så otroligt gott.
 
4 st glas
 
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor
1 krm röd karamellfärg
Ev grädde till garnering
 
 
Börja med att vispa grädden. Hacka chokladen och smält den i mikron eller vattenbad. Den ska bara precis bli mjuk. Rör sedan så den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt sedan chokladen och rör ordentligt. Blanda sedan i grädden lite i taget och rör ordetligt så att det blandar sig. Rör i karamellfärg. Häll upp i glas. Låt stå i kyl 2-3 timmar.
 
Kanten på glasen gör du genom att blöta kanten tex med en limeskiva. Blanda strösocker med karamellfärg och doppa glaset i detta.
2 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Chokladmousse, Dessert, Klingskitchen, Nyårs dessert, Rosa chokladmousse
Visa fler inlägg