Matklubbens Topplista
mytaste.se

Grekiska pitabröd

Alla som varit i Grekland och ätit deras otroligt goda Pita gyros vet att brödet är ju så gott. Det här receptet är lite åt det hållet. Man kan låta bli att grädda bröden för hårt och istället frysa ner dem. Så tar man upp dem ur frysen och tinar dem och steker dem i lite olivolja och lite oregano på medelvärme. De som är på bilden valde jag att grädda färdigt och sedan servera till grekisk sallad, souvlaki och tzatziki.
 
Ca 8 bröd
 
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
8 dl vetemjöl
ca 3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja + lite att pensla med
oregano
 
1. Blanda jästen, socker och 1 dl av vattnet i en liten bunke. Låt stå i 5 minuter.
 
2. Blanda mjöl och salt i en annan bunke. Häll i jästblandningen, olivoljan och ytterligare 1 dl vatten.
 
3. Arbeta in allt mjöl. Tillsätt mer vatten om det behövs
 
4. Täck bunken med plastfolie och låt degen vila 1 1/2 timma.
 
5. Kavla ut bröden till små runda platta bröd.
 
6. Pensla med olivolja, strö över lite oregano och grädda i 225 grader ca 6-8 minuter.
 
 
0 kommentarer publicerat i Matbröd
Taggar: Grekiskt bröd, Grekiskt pitaböd, Klingskitchen, Pitabröd