Matklubbens Topplista
mytaste.se

En våffeldröm

-Detta inlägg är i samarbete med Bagaren & Kocken-
 
 
 
 
Jag har länge velat ha ett våffeljärn som man kan göra riktiga belgiska våfflor. Så när jag fick chansen att testa det här våffeljärnet från Sage så blev jag överlycklig! Samtidigt började jag fundera på lite olika varianter. Provade bl.a att göra en smet på olivolja och utan socker. Det blev överaskande gott.
 
Det här våffeljärnet har allt man kan begära! Det håller koll på gräddtiden åt dig. Med några enkla knapptryck kan du välja vilken sorts våffla du vill ha och sen sköter järnet resten. Och du får en perfekt våffla varje gång!
 
 
 
Belgiska våfflor med grekisk touch
 
5 dl mjölk
1 dl olivolja
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
 
Blanda ihop alla ingredienser och grädda. Servera med tomater, fetaost, kalamataoliver, rödlök, olivolja och oregano.
 
Klassiska belgiska våfflor
 
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
3,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
2 ägg, separerade
 
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör igen.
 
Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner i dem i smeten.
 
Grädda och servera med grädde och bär. Pudra över florsocker.
 
Belgiska våfflor med svensk touch
 
Dessa våfflor blir lite mera som våra svenska traditionella våfflor.
 
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
1 dl bubbelvatten
1 dl neutral olja
2 ägg
 
Blanda ihop alla ingredienser och grädda. Servera med grädde och sylt eller kanske lite nutella. Eller gör en variant med grekisk yoghurt, pistagenötter och honung.