Matklubbens Topplista
mytaste.se

Citronmarängpaj

Den här pajen är så god med den syrliga citronen och den söta marängen. Den är dessutom väldigt lätt att baka. Och den kommer göra succé! Jag lovar!
 
12 st digestivekex
75 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg separerade
1,8 dl strösocker
1,25 dl citronsaft
skal från 1 citron
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 
2. Smält smöret och smula kexen till pajskalet. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten och ställ i frysen en stund.
 
3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och citronsaft. Vispa och häll i pajskalet.
 
4. Vispa äggvitor och sockret tills det blir styva toppar. Häll marängen över citronblandningen.
 
5. Täck formen med folie så inte marängen skall bli bränd. Baka den i 15-20 minuter.
 
Den blir ännu godare om den får stå i kylen några timmar innan den serveras.
 
Servera gärna med lite grädde.
 
En kommentar publicerat i Dessert
Taggar: Baka, Bakblogg, Citronmarängpaj, Citronpaj, Klingskitchen, Paj
#1 - - Livet i San Francisco:

Den ser himelskt god ut! Måste prova! Tack för receptet :D