Matklubbens Topplista
mytaste.se

Äppelkladdkaka

Kombinationen mellan äpple och kanel är nog bland det godaste jag vet. Den här kakan innehåller rätt så mycket kanel och så serverade jag en kanelgrädde till. Jag var lite rädd att det skulle bli för mycket men..... Mannen sa att det var det godaste jag bakat någonsin.... Tror det var ett bra betyg!
 
3 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
 
2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
 
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
 
4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
 
Kanelgrädde
 
2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
 
Vispa först grädden och ha sedan i creme fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.
 
4 kommentarer publicerat i Kladdkaka
Taggar: Baka, Bakblogg, Kladdkaka, Klingskitchen, Äppelkladdkaka
#1 - - emiiza:

låter gott :-D

#2 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

#3 - - Ida Jansson:

Gud va gott!!!

#4 - - Sara:

Ska ägg och socker vispas fluffigt eller bara så det går ihop?

Svar: Hej Sara! Vispa det rätt så fluffigt. Katarina
Katarina Kling