Matklubbens Topplista
mytaste.se

Jordnötsfudge

Fick en utmaning att försöka göra godisar som är lite nyttigare. Först ut blev dessa jordnötsfudge. De blev överraskade goda. Använd osockrad jordnötssmör.
 
1 dl agavesirap
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja
2 krm vaniljpulver
2 dl jordnötter
Lägg agavesirap, jordnötssmör, kokosolja och vaniljpulver i en kastrull och låt det smälta samman. Blanda i ca. 1 dl hackade jordnötter och ta från värmen och rör om. Klä en form 15X15 cm med plastfolie. Låt blandningen svalna något innan ni har i den i formen. Strö sedan över resten av de hackade jordnötterna.
 
Ställ i kylen och låt stelna ett par timmar. Eller i frysen om du vill kunna äta dem fortare.
 
Skär i bitar och förvara i kylskåp.
0 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Bakblogg, Godis, Jornötsfudge, Julgodis, Klingskitchen, Nyttig fudge, Nyttigt godis, Sockerfri jordnötsfudge

Limekladdkaka

Jag tror aldrig man tröttnar på kladdkaka. Hur enkel som helst att baka. Och det tar inte så lång tid. Den här varianten är så god med den vita chokladen som bryts av med den syrliga limen.
 
Dagens bloggtips är en riktig chokladdröm. Den ser otroligt smarrig ut som ni hittar den hos Mykitchenstories. Så mycket gott hos Camilla!!! In och kika! Klicka på länken så kommer ni direkt till receptet.

http://mykitchenstories.se/2016/september/schweizernotpaj.html

 

Limekladdkaka

2 st lime

150 g smör

100 g vit choklad

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riven skalent från de båda limen och pressa i 2 msk juice. Smält smöret i en kastrull och blanda ner den vita chokladen så att allt smälter samman. Rör ihop till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Jag använder kokosflinger att "bröa" den med.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.

Riv gärna över lite vit choklad innan servering

Vaniljkaka

Ibland vill man baka något som går fort men ändå blir både gott och är en fröjd för ögat. Då passar den här kakan perfekt. Jag fyllde mitten med grädde så jag kunde dekorera den på mitten.
 
 

Vaniljkaka

1 vaniljstång

50 g smör

1 1/4 dl mjölk

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

Glasyr

1 dl florsocker

3 msk vatten

Färska bär att dekorera med

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag använde vetemjöl.

 

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och vaniljfröna och den urskrapade vaniljstången. Låt sjuda upp. Ta från värmen och låt stå i 5 minuter. Ta upp vaniljstången. 

3. Vispa ägg och socker pösigt i ca 1 minut. Tillsätt den varma vaniljmjölken. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. 

4. Baka kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt den svalna en stund. Ca 15 minuter innan du stjälper upp den. 

5. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla över och låt stelna. 

Dekorera!

 

 

Visa fler inlägg