Matklubbens Topplista
mytaste.se

Jordnötsfudge

Fick en utmaning att försöka göra godisar som är lite nyttigare. Först ut blev dessa jordnötsfudge. De blev överraskade goda. Använd osockrad jordnötssmör.
 
1 dl agavesirap
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja
2 krm vaniljpulver
2 dl jordnötter
Lägg agavesirap, jordnötssmör, kokosolja och vaniljpulver i en kastrull och låt det smälta samman. Blanda i ca. 1 dl hackade jordnötter och ta från värmen och rör om. Klä en form 15X15 cm med plastfolie. Låt blandningen svalna något innan ni har i den i formen. Strö sedan över resten av de hackade jordnötterna.
 
Ställ i kylen och låt stelna ett par timmar. Eller i frysen om du vill kunna äta dem fortare.
 
Skär i bitar och förvara i kylskåp.
0 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Bakblogg, Godis, Jornötsfudge, Julgodis, Klingskitchen, Nyttig fudge, Nyttigt godis, Sockerfri jordnötsfudge

Citronmarängpaj

Den här pajen är så god med den syrliga citronen och den söta marängen. Den är dessutom väldigt lätt att baka. Och den kommer göra succé! Jag lovar!
 
12 st digestivekex
75 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg separerade
1,8 dl strösocker
1,25 dl citronsaft
skal från 1 citron
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 
2. Smält smöret och smula kexen till pajskalet. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten och ställ i frysen en stund.
 
3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och citronsaft. Vispa och häll i pajskalet.
 
4. Vispa äggvitor och sockret tills det blir styva toppar. Häll marängen över citronblandningen.
 
5. Täck formen med folie så inte marängen skall bli bränd. Baka den i 15-20 minuter.
 
Den blir ännu godare om den får stå i kylen några timmar innan den serveras.
 
Servera gärna med lite grädde.
 
En kommentar
publicerat i Dessert
Taggar: Baka, Bakblogg, Citronmarängpaj, Citronpaj, Klingskitchen, Paj

Tiramisudrink

Tiramisu är  ju en av de godaste desserterna som finns. Jag provade att göra en drink som är inspirerad av just denna dessert. Gillar ni inte söta drinkar så ska ni inte prova den här.....
 
Idag vill jag tipsa om Pernilla som driver bloggen Bli min Jäst! Superduktig och inspirerande med mängder av roliga recept. Ett recept som jag måste testa hittar ni i länken här under. Finns inget bättre än roliga kladdkakor!
 
2 st vaniljstänger
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
150 g mjölkchoklad
10 cl cognac
Amaretto efter smak
 
1. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädden och vaniljstänger, frön och socker.
 
2. Sila grädden över den hackade chokladen och blanda.
 
3. Låt svalna.
 
4. Blanda likören med lite Amaretto efter smak. Dekorera med lite vispad grädde och savoiardikex. Pudra över lite kakao.
 
Förvara chokladlikören svalt om det blir något över.
 
0 kommentarer
publicerat i Dryck
Taggar: Chokladlikör, Dessert, Drink, Klingskitchen, Tiramisudrink
Visa fler inlägg