Matklubbens Topplista
mytaste.se

Jordnötsfudge

Fick en utmaning att försöka göra godisar som är lite nyttigare. Först ut blev dessa jordnötsfudge. De blev överraskade goda. Använd osockrad jordnötssmör.
 
1 dl agavesirap
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja
2 krm vaniljpulver
2 dl jordnötter
Lägg agavesirap, jordnötssmör, kokosolja och vaniljpulver i en kastrull och låt det smälta samman. Blanda i ca. 1 dl hackade jordnötter och ta från värmen och rör om. Klä en form 15X15 cm med plastfolie. Låt blandningen svalna något innan ni har i den i formen. Strö sedan över resten av de hackade jordnötterna.
 
Ställ i kylen och låt stelna ett par timmar. Eller i frysen om du vill kunna äta dem fortare.
 
Skär i bitar och förvara i kylskåp.
0 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Bakblogg, Godis, Jornötsfudge, Julgodis, Klingskitchen, Nyttig fudge, Nyttigt godis, Sockerfri jordnötsfudge

Citronmarängpaj

Den här pajen är så god med den syrliga citronen och den söta marängen. Den är dessutom väldigt lätt att baka. Och den kommer göra succé! Jag lovar!
 
12 st digestivekex
75 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg separerade
1,8 dl strösocker
1,25 dl citronsaft
skal från 1 citron
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 
2. Smält smöret och smula kexen till pajskalet. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten och ställ i frysen en stund.
 
3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och citronsaft. Vispa och häll i pajskalet.
 
4. Vispa äggvitor och sockret tills det blir styva toppar. Häll marängen över citronblandningen.
 
5. Täck formen med folie så inte marängen skall bli bränd. Baka den i 15-20 minuter.
 
Den blir ännu godare om den får stå i kylen några timmar innan den serveras.
 
Servera gärna med lite grädde.
 
En kommentar
publicerat i Dessert
Taggar: Baka, Bakblogg, Citronmarängpaj, Citronpaj, Klingskitchen, Paj

Limekladdkaka

Jag tror aldrig man tröttnar på kladdkaka. Hur enkel som helst att baka. Och det tar inte så lång tid. Den här varianten är så god med den vita chokladen som bryts av med den syrliga limen.
 
Dagens bloggtips är en riktig chokladdröm. Den ser otroligt smarrig ut som ni hittar den hos Mykitchenstories. Så mycket gott hos Camilla!!! In och kika! Klicka på länken så kommer ni direkt till receptet.

http://mykitchenstories.se/2016/september/schweizernotpaj.html

 

Limekladdkaka

2 st lime

150 g smör

100 g vit choklad

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riven skalent från de båda limen och pressa i 2 msk juice. Smält smöret i en kastrull och blanda ner den vita chokladen så att allt smälter samman. Rör ihop till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Jag använder kokosflinger att "bröa" den med.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.

Riv gärna över lite vit choklad innan servering

Visa fler inlägg