Matklubbens Topplista
mytaste.se

Saffransfudge med pistagenötter

Tycker ni om saffran? Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gör det.... Saffran i en fisksoppa kan vara otroligt gott och saffranspannkaka är ju bland det godaste som finns! Och lussebullar.... Och i en del saker tycker jag det bara Men den här fudgen är så god! Ni måste testa! Ge saffran en chans!
 
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
5 dl strösocker
3 msk glykossirap
1 pkt saffran(0,5g)
100 g vit choklad
1,5 dl pistagenötter
50 g smör
 
1. Häll strösocker, grädde, mjölk, saffran och glykossirap i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt småkoka till smeten har en temperatur på 122 grader. Var jätteförsiktig på slutet! Är så lätt att det bränns.
 
2. Hacka choklad och nötter, skär smöret i kuber. Ha i det i saffransmeten. Spara lite nötter att strö ovanpå. Ha upp smeten i en form och strö över nötter. Jag brukar använda en brownieform. Låt stelna.
 
Förvaras svalt!
2 kommentarer publicerat i Godis
Taggar: Fudge, Godis, Julgodis, Klingskitchen, Saffransfudge, Saffransfudge med pistagenötter
#1 - - Hannah Margreta:

Gud va gott!

#2 - - Linnéa - The Hungry Gosling:

Det ser verkligen gott ut! :)