Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mannagryndkaka

För några år sedan åt jag en så otroligt god mannagrynskaka i Grekland. Jag har försökt hitta något likande men inte lyckats helt. Den här kakan blev väldigt god så ni får receptet på den. Men jag måste nog fortsätta exprimentera för att få den perfekta kakan.
 
200 g smör och lite att smörja formen med
2 msk vetemjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
500 g grekisk yoghurt
2,5 dl strösocker
 
1. Smält smöret och låt det svalna något.
 
2. Blanda mannagryn, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
 
3. Vispa ihop yoghurt och socker i en bunke. Rör ner smöret och mannagrynsblandningen i bunken med yoghurten. Låt stå i 15 minuter och svälla. 
 
4. Sätt ugnen på 175 grader.
 
5. Smöra och mjöla en form, ca 26 cm i diameter.
 
6. Vispa smeten igen 2 minuter. Häll i formen och grädda i ca 35 minuter. Kakan skall vara fast men fortfarande lite kladdig.
 
Servera med en klick grädde.