Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mjölkchokladfudge

 
Jag brukar använda mina arbetskamrater som provsmakare när jag testar nya recept. Så gjorde jag också med det här receptet. Och de tyckte de var såååå goda! Så här kommer receptet!
 
 3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk ljus sirap
200 g mjölkchoklad
1 msk glykos
 
 
 1. Blanda grädde, socker, och sirap i en tjockbottnad kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer och koka smeten till 115 grader.
 
2. Dra av kastrullen från värmen och rör tills det slutat koka för att det inte ska bränna fast i botten. Rör ner glykosen, smöret och chokladen och rör tills chokladen smält.
 
3. ´Häll upp smeten i en rostfri skål och vispa med elvisp till smeten blivit tjock. Tryck ut smeten i en form.
 
En kommentar
publicerat i Godis
Taggar: Fudge, Godis, Klingskitchen, Mjölkchokladfudge

Polkagrismilkeshake

Visst smakar den här milkshaken lite jul men funkar även en varm sommardag. Kombinationen mellan den vita chokladen, polkagrisen och vaniljglassen är svårslagen.
 
1 stort glas
 
4 skopor vaniljglass
1 dl mjölk
4 polkagrisar
0,5 dl vit choklad
 
Mixa alltihop till milkshakekonsistens. Häll upp i ett glas och toppa med lite vispad grädde, minimarshmallows och lite krossade polkagrisar.
 

Lakrits och citronkakor

Om ni gillar lakrits så måste ni testa det här receptet. Jag tycker det absolut godast med salt lakritspulver men funkar lika bra med vilket som helst.
 
 
200 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 citron
3 ägg
0,5 dl lakritspulver(krossad turkisk peppar)
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smält smöret tillsammans med 100 g vit choklad på svag värme.
 
3. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver, lakritspulver och citronskal i en bunke.
 
4. Rör ner äggen i mjölblandningen och rör om. Blanda i smör/chokladblandningen och rör om ordetligt.
 
5. Häll smeten i en brownieform klädd med bakplåtspapper. Strö över lite lakritspulver och hackad vit choklad.
 
6. Grädda ca 20 minuter. Den ska vara kladdig.
 
7. Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal.
 
Visa fler inlägg