Matklubbens Topplista
mytaste.se

Vit choklad kaffe latte

En kaffedrink med vit choklad. En perfekt varm dryck som passar utmärkt en ruggig höstdag.
 
 
 
2 muggar
 
4 dl mjölk
75 g hackad vit choklad
2 dl starkt kaffe
 
Vispad grädde och minimarshmallows till servering.
 
Värm mjölken och den hackade chokladen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden så inte chokladen bränner fast i botten.
 
Tillsätt starkt kaffe och häll upp i muggar. Toppa med vispad grädde och minimarshmallows.
 
 
2 kommentarer
publicerat i Dryck
Taggar: Kaffedrink, Klingskitchen, Vit choklad kaffe latte, White chocolate mocha latte

Saffransfudge med pistagenötter

Tycker ni om saffran? Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gör det.... Saffran i en fisksoppa kan vara otroligt gott och saffranspannkaka är ju bland det godaste som finns! Och lussebullar.... Och i en del saker tycker jag det bara Men den här fudgen är så god! Ni måste testa! Ge saffran en chans!
 
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
5 dl strösocker
3 msk glykossirap
1 pkt saffran(0,5g)
100 g vit choklad
1,5 dl pistagenötter
50 g smör
 
1. Häll strösocker, grädde, mjölk, saffran och glykossirap i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt småkoka till smeten har en temperatur på 122 grader. Var jätteförsiktig på slutet! Är så lätt att det bränns.
 
2. Hacka choklad och nötter, skär smöret i kuber. Ha i det i saffransmeten. Spara lite nötter att strö ovanpå. Ha upp smeten i en form och strö över nötter. Jag brukar använda en brownieform. Låt stelna.
 
Förvaras svalt!
2 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Fudge, Godis, Julgodis, Klingskitchen, Saffransfudge, Saffransfudge med pistagenötter

Mjölkchokladfudge

 
Jag brukar använda mina arbetskamrater som provsmakare när jag testar nya recept. Så gjorde jag också med det här receptet. Och de tyckte de var såååå goda! Så här kommer receptet!
 
 3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk ljus sirap
200 g mjölkchoklad
1 msk glykos
 
 
 1. Blanda grädde, socker, och sirap i en tjockbottnad kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer och koka smeten till 115 grader.
 
2. Dra av kastrullen från värmen och rör tills det slutat koka för att det inte ska bränna fast i botten. Rör ner glykosen, smöret och chokladen och rör tills chokladen smält.
 
3. ´Häll upp smeten i en rostfri skål och vispa med elvisp till smeten blivit tjock. Tryck ut smeten i en form.
 
En kommentar
publicerat i Godis
Taggar: Fudge, Godis, Klingskitchen, Mjölkchokladfudge
Visa fler inlägg