Matklubbens Topplista
mytaste.se

Popcornfudge

Jag vet att det är fler som gillar popcorn! Jag älskar popcorn och funderar alltid på nya recept. Den här fudgen är otroligt god. De salta popcornen i kombination med den söta fudgen är en riktigt smarrig kombination.
 
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl glykossirap
50 g smör
100 g vit choklad
 Popcorn att ha i och ovanpå (saltade)
 
Blanda grädde, socker, glykossirap och ev lite salt (beror lite på hur salta popcornen är) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka under omrörning 15-20 min, tills smeten har temperatur på 122 grader. Ta kastrullen från från värmen och låt svalna något. Skär smöret i tärningar och rör ner i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Blanda till sist i popcorn och blanda runt. Hur mycket väljer du själv. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Ha på popcorn ovanpå också. Ju mindre form ju tjockre blir de. Låt svalna.
 
2 kommentarer publicerat i Godis
Taggar: Bakblogg, Det godaste julgodiset, Fudge, Godis med popcorn, Jul, Julgodis, Klingskitchen, Popcornfudge, Popcorngodis
#1 - - Sriwanna:

Oj så gott :D

#2 - - Anonym:

Kan man göra fudgen någon dag i förväg eller blir popcorn en tråkiga i konsistensen då?

Svar: Det går att göra dem någon dag i förväg. Popcornen kan bli lite sega med helt ok. Gillar man popcorn så är det perfekta godiset!;)
Katarina
Katarina Kling