Matklubbens Topplista
mytaste.se

Pavlova med sockrade tranbär och granatäpple

En pavlova kan man ju dekorera efter årstiderna. Den här är inspirerad av vinter och passar utmärkt till jul.
 
 
 
Sockrade tranbär
 
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
färska tranbär
strösocker att rulla dem i
 
Ha vatten och socker i en kastrull och koka upp så sockret löses upp. Låt svalna. Häll i färska tranbär och blanda runt. Ta upp dem och rulla i strösocker. Låt svalna.
 
Tranbär och granatäpplesirap
 
0,5 dl tranbär
0,5 dl granatäppelkärnor
0,5 dl strösocker
0,5 dl äppeljuice
 
Koka ihop tills tranbären har spruckit. Sila och låt svalna.
 
Pavlova
 
6 st äggvitor rumstempererade
450 g strösocker
2 tsk maizena
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk citronjuice
 
Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så så fortsätt att vispa i 5 minuter.
 
Ha i maizena, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
 
Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper.( Eller om du hellre vill göra småmaränger) Grädda i ugnen i ca 1,5 tim. Om du gör en stor.... Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
 
Mascarponegrädde
 
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone
0,5 tsk vaniljpulver.
 
Vispa ihop och ha sedan i tranbärs och granatäpplesirapen och rör lite försiktigt.
 
Ha grädden på pavlovan och garnera med de sockrade tranbären, granatäppelkärnor och rosmarinkvistar.
 
 
 
2 kommentarer publicerat i Dessert, Jul;
Taggar: Dessert, Juldessert, Julpavlova, Klingskitchen, Pavlova, Pavlova med sockrade tranbär och granatäpple
#1 - - Bintu Malm Fraser:

Men oj så mumsigt det där såg ut! Och väldigt vackert oxå :-)

#2 - - Lillemmish:

Ha en fortsätt fin söndag