Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mörk chokladfuge med chili och havssalt

Som ni kanske förtått så gillar jag att göra julgodis och speciellt fudge. Det finns ju så otroligt många varianter man kan göra. Den här varianten är otroligt god med bitterheten från den mörka chokladen, hettan från chilin och sältan från havssaltet. Testa!
 
 
 
3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk ljus sirap
200 g mörk choklad 70%
1 msk glykos
chiliflakes efter tycke och smak
havssalt
 
 
 1. Blanda grädde, socker, och sirap i en tjockbottnad kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer och koka smeten till 115 grader.
 
2. Dra av kastrullen från värmen och rör tills det slutat koka för att det inte ska bränna fast i botten. Rör ner glykosen, smöret, chiliflakes,havssalt och chokladen och rör tills chokladen smält.
 
3. ´Häll upp smeten i en rostfri skål och vispa med elvisp till smeten blivit tjock. Tryck ut smeten i en form. Låt svalna. Gärna i kylen. Skär i rutor.
 
Förvaras svalt.
0 kommentarer publicerat i Godis
Taggar: Chilifudge, Det godaste julgodiset, Fudge, Jul, Julgodis, Klingskitchen, Mörk chokladfudge, Mörk chokladfudge med chili och havssalt