Matklubbens Topplista
mytaste.se

Mjuk pepparkaka

En otroligt god och julig kaka som doftar magiskt.
 
100 g smör
1,5 dl gräddfil
2 dl råströsocker
2 ägg
1 påse pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
 
Glasyr
1,5 dl florsocker
1 msk gräddfil
några droppar röd karamellfärg
 
lingon till dekoration
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 1,5 liter. Rör smör och socker pösigt.
 
2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
 
3. Blanda mjöl, pepparkakskryddor och bikarbonat. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
 
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
 
5. Blanda florsocker och gräddfil och färga med lite karamellfärg.
 
6. Låt kakan svalna innan du har på glasyren. Dekorera med bär.
 
 
3 kommentarer publicerat i Jul
Taggar: Adventsfika, Adventsmys, Julkaka, Klingskitchen, Mjuk pepparkaka, Pepparkaka
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms

#2 - - Marie-Louise:

Det står i receptet att det ska vara "en påse pepparkakskrydda". Ska det verkligen vara en hel påse? Eller står det fel?

Svar: Det verkar mycket men det stämmer!
Katarina Kling

#3 - - Elin:

Har samma fundering som Marie-Louise, en hel "stor" påse? För det går väl att köpa både i stor och liten påse? Tänker på kryddor från Santa Maria.

Svar: En liten påse skall det vara tror det är runt 18 g i en sån! Förlåt tänkte inte på att det kunde finnas olika storlekar..
Trevlig kväll!

Katarina
Katarina Kling