Matklubbens Topplista
mytaste.se

Varm sangria

Sangria försknippar jag med sommar och sol. En svalkande sommardryck med massor av isbitar. Men den är även jättegod att servera varm en kulen höstdag eller till jul istället för glögg.

  

Så här gör du varm sangria:

Koka upp i en kastrull upp 3/4 dl socker med 1 dl färskpressad apelsinsaft och 1 dl vatten. Häll i 1 flaska rödvin och lägg i 4 citronskivor, 4 apelsinskivor, 1 kryddnejlika (instucken i en av fruktskivorna) och 1 liten bit kanelstång. Hit går det att förbereda. Värm sedan sangrian under omrörning tills den är het. Fiska eventuellt upp apelsin- och citronbitarna och servera drycken varm.

Dekorera ev. med lite tranbär.

Frostade äpple

Att göra frostade äpplen är riktigt roligt! Hur enkelt som helst och de blir ju superfina.
 
Gör så här:
 
Vispa upp äggvita lite lätt. Pensla äpplena (eller andra frukter) och strö över socker. Upprepa tills de är helt täckta av socker. Låt torka på galler.
 
Superfina som dekoration till julen.
 
0 kommentarer
publicerat i Jul
Taggar: Dekoration, Det godaste julgodiset, Frostade äpplen, Juldekoration, Juläpplen, Klingskitchen, Sockrade äpplen, Tips

Pepparkaksbönder

Det finns så många goda småkakor men mina favoriter är nog bondkakor. Och bondkakor med pepparkakskryddor är en riktig fullträff.
 
150 g smör rumstempererat
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl råströsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 msk pepparkakskrydda
50 g hackad sötmandel
 
Blanda alla ingredienser i en skål och blanda samman till en deg. Forma degen till 2 st rullar som är ca 5 cm i diameter. Rulla in rullarna i plasfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
 
Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
 
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
 
4 kommentarer
publicerat i Jul
Taggar: Adventsfika, Adventsmys, Julbondkakor, Julkakor, Klingskitchen, Pepparkaksbondkakor, Pepparkaksbönder, Småkakor
Visa fler inlägg