Matklubbens Topplista
mytaste.se

Upp och ner ananasmuffins

Håller just nu på och planerar ett tårt och kakkalas för älsta sonen. Vet inte riktigt hur jag ska hinna baka så mycket som jag vill men några sorter ska jag nog lyckas få ihop. Tänkte egentligen att de här skulle sparas till kalaset men sonen ville ju inte ha några ananasmuffins så de fick åka med till jobbet istället. Och de fick godkänt.
 
Kaksmet
 
2 ägg
1,5 dl socker
4 msk ananasjuice
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Topping
 
4 msk smör
1,5 msk farinsocker
6 ananasringar
6 inlagda körsbär ev. fler om du gör dem mindre
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Använd en muffinsplåt och smörj den med smör eller använd muffinsformar.
 
2. Blanda ägg, socker och ananasjuice och vispa fluffigt. Blanda i mjöl bakpulver och salt och vispa till en jämn smet.
 
3. Smält smör och farinsocker ihop och rör på låg värme. Häll sedan smörblandningen i botten på muffinsformarna. Skär ev sönder ananasringarna så de får plats. Lägg ett körsbär i mitten.
 
4. Häll i smeten, ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter beroende hur stora formar du använder.
 
5. Låt svalna innan du lossar dem. Garnera ev. med vispad grädde.
 
0 kommentarer publicerat i Kakor och bullar
Taggar: Ananasmuffins, Bakblogg, Bakning, Enkla muffins, Klingskitchen, Upp och ner ananasmuffins