Matklubbens Topplista
mytaste.se

Popcakes med smak av citron

I helgen var det äldsta sonens födelsedag och det blev en hel del kakor till kalaset. Jag var lite sugen på att göra popcakes. Men några som inte var för mäktiga. Så jag använde citronkakor för att få lite fräshare smak.
 
 
1 paket fyllda citronkex Som Oreokex ungefär fast citron
50 g philadelpiaost
 
valfri choklad att doppa dem i
 
Mixa kexen ihop med philadelphiaosten. Rulla dem till bollar och ställ i kylen 30 minuter. Smält choklad och doppa pinnen i innan du trycker i den i bollen. Ställ in dem i kylen igen en liten stund innan du rullar dem i smält choklad. Jag ringlade även över lite mörk choklad.
 

Svart sangria

Sommaren börjar komma smygandes och något som är jättegott på sommaren är ju sangria. Här har jag försökt göra en svart variant men den blev kanke mer mörkröd. Använd ett mörkt rött vin.
 
1 flaska mörkt rött vin
ca 3 dl sprite eller mineralvatten
mörka plommon
svarta vindruvor
blåbär
björnbär, jag använde frysta
is
 
Blanda ihop alltihop. Ha i sprite, mineralvatten och is efter smak. Vill ni göra den starkare så funkar det med en skvätt brandy i.
 
 
 

Upp och ner ananasmuffins

Håller just nu på och planerar ett tårt och kakkalas för älsta sonen. Vet inte riktigt hur jag ska hinna baka så mycket som jag vill men några sorter ska jag nog lyckas få ihop. Tänkte egentligen att de här skulle sparas till kalaset men sonen ville ju inte ha några ananasmuffins så de fick åka med till jobbet istället. Och de fick godkänt.
 
Kaksmet
 
2 ägg
1,5 dl socker
4 msk ananasjuice
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Topping
 
4 msk smör
1,5 msk farinsocker
6 ananasringar
6 inlagda körsbär ev. fler om du gör dem mindre
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Använd en muffinsplåt och smörj den med smör eller använd muffinsformar.
 
2. Blanda ägg, socker och ananasjuice och vispa fluffigt. Blanda i mjöl bakpulver och salt och vispa till en jämn smet.
 
3. Smält smör och farinsocker ihop och rör på låg värme. Häll sedan smörblandningen i botten på muffinsformarna. Skär ev sönder ananasringarna så de får plats. Lägg ett körsbär i mitten.
 
4. Häll i smeten, ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter beroende hur stora formar du använder.
 
5. Låt svalna innan du lossar dem. Garnera ev. med vispad grädde.
 
Visa fler inlägg