Matklubbens Topplista
mytaste.se

Cornflakes- och parmesankyckling

Den här rätten kan man servera på lite olika sätt. Jag brukar servera den med anjovis, kapris och en kall kaprissås. Men det funkar med det mesta.... Bearnaisesås, parmesansås, ungsstekt potatis, pommes eller pasta. Välj själv!
 
 
3 dl cornflakes
1 dl riven parmesanost
1 dl smält smör
4 kycklingfiléer á ca 150 gram
salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Mixa cornflakes, parmesan finkornigt.
 
3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Doppa i smöret och vänd i cornflakesblandningen.
 
4, Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och ställ in den i ugnen till den fått en gyllengul stekyta. Det tar ca 25 minuter.
 
Servera med valfria tillbehör!
 
Kaprissås
 
Blanda creme fraiche med lite majonäs, hackade cornichons, hackad scharlottenlök, dijonsenap, hackad kapris och smaka av med salt och peppar.
7 kommentarer publicerat i Varmrätter
Taggar: Bakblogg, Klingskitchen, Kyckling med cornflakes, Matblogg, Middag, Panerad kyckling, Varmrätt
#1 - - Cassandra Haraldsson:

Mums!

#2 - - Amanda Forsman:

Vad gott :)

#3 - - susanas.blogg.se:

åh ser riktigt gott ut.

#4 - - madabouttea.se:

Ser gott ut!

#5 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott det såg ut!

#6 - - liamochmelvin.blogg.se:

Såg inte så dumt ut! ;)

#7 - - rememberthiis.blogg.se:

ser gott ut :)