Matklubbens Topplista
mytaste.se

Godaste citronrutorna

Tänk vad mycket goda saker man kan göra med lite färdig smördeg. Ihop med lite färskost och citron så får man godaste kakorna. Passar perfekt till en fikastund i vårsolen eller varför inte till påsk. Välj storlek på form efter vad du använder för smördeg. Jag använde en brownieform till mina men då blev det lite deg över.
 
400 g philadelphia
2 st citroner
0,5 dl strösocker
2 rullar färdig smördeg
 
3 msk strösocker + skal från 1/2 citron att strö över kakan
 
smält smör att pensla formen och kakan med
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
 
2. Smöj en form och lägg sedan i smördegen. Så den sträcker sig över kanterna.
 
3. Mixa citronskal från 1 1/2 citron, saft från 2 citroner, philadelphia och en 1/2 dl strösocker.
 
4. Bred färskostblandningen över smördegen och lägg sedan på den andra smördegen. Pensla med smält smör.
 
5. Blanda 3 msk strösocker med skal från 1/2 citron. Strö det över kakan.
 
6. Grädda i ca 30 minuter tills den gyllenbrun. Låt den svalna och skär den sedan i fyrkanter.
 
 
 
 
 

Vit choklad och lime blondies

Det här är världens enklaste recept! Bara att blanda ihop.... Det enda man kan misslyckas med är att grädda dem för länge. De ska vara kladdiga! Den stora utmaningen är att inte äta upp dem när de fortfarande är lite varma. Så otroligt gott.
 
 
200 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 lime
3 ägg
1 dl riven kokos
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smält smöret tillsammans med 100 g vit choklad på svag värme.
 
3. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver och limeskal i en bunke.
 
4. Rör ner äggen i mjölblandningen och rör om. Blanda i smör/chokladblandningen och rör om ordetligt.
 
5. Häll smeten i en brownieform klädd med bakplåtspapper. Strö över kokosflingor och hackad vit choklad.
 
6. Grädda ca 20 minuter. Den ska vara kladdig.
 
7. Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal.
 
 
 
 
4 kommentarer
publicerat i Kakor och bullar
Taggar: Bakblogg, Bakning, Bakrecept, Blondies, Klingskitchen, Limeblondies, Vit choklad och limeblondies

Cornflakes- och parmesankyckling

Den här rätten kan man servera på lite olika sätt. Jag brukar servera den med anjovis, kapris och en kall kaprissås. Men det funkar med det mesta.... Bearnaisesås, parmesansås, ungsstekt potatis, pommes eller pasta. Välj själv!
 
 
3 dl cornflakes
1 dl riven parmesanost
1 dl smält smör
4 kycklingfiléer á ca 150 gram
salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Mixa cornflakes, parmesan finkornigt.
 
3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Doppa i smöret och vänd i cornflakesblandningen.
 
4, Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och ställ in den i ugnen till den fått en gyllengul stekyta. Det tar ca 25 minuter.
 
Servera med valfria tillbehör!
 
Kaprissås
 
Blanda creme fraiche med lite majonäs, hackade cornichons, hackad scharlottenlök, dijonsenap, hackad kapris och smaka av med salt och peppar.
7 kommentarer
publicerat i Varmrätter
Taggar: Bakblogg, Klingskitchen, Kyckling med cornflakes, Matblogg, Middag, Panerad kyckling, Varmrätt
Visa fler inlägg