Matklubbens Topplista
mytaste.se

Jordgubbscurd

Jordgubbscurd är otroligt gott. Passar utmärkt som tårtfyllning eller som ett lyxigt tillbehör till frukosten.
 
 
 
150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
2 tsk rivet limeskal
0,5 dl + 1 dl strösocker
3 äggulor
100 g smör, i tärningar
 
1. Skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 0,5 dl strösocker ca 5 minuter. Mixa dem och låt svalna.
 
2. Vispa äggulor med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästa sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.
 
3. Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylen.
 
 
En kommentar publicerat i Dessert, Tårtor;
Taggar: Bakblogg, Jordgubbar, Jordgubbscurd, Klingskitchen, Tårtfyllning
#1 - - JUNITJEJ:

Så smaskigt!