Matklubbens Topplista
mytaste.se

Frusen jordgubbscheesecake

Det börjar närma sig midsommar. Tiden går lite för fort just nu man hinner inte ta tillvara allt. Syrenen har blommat över och flädern står i full blom. Men det är bara att passa på att njuta.
 
Här kommer ett recept som passar jättebra till midsommar. Jordgubbar och citron är en riktigt bra kombination.
 
1 paket fyllda citronkex ca 170 g
60 g smält smör
200 g jordgubbar
1 3/4 dl strösocker
saft från 1/2 citron
skal från 1 citron
250 g mascarpone
300 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
 
jordgubbar och blommor till dekoration
 
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten på en springform. Ställ i frysen.
 
Mixa jordgubbar, socker, citronsaft och citronskal till en puré. Ställ åt sidan.
 
Vispa mascarpone, philadelphia och grädden krämigt. Tillsätt jordgubbspurén och vispa till en jämn smet. Häll i formen. Täck med plastfolie och ställ in i frysen över natten.
 
Ta ut den ca 30 minuter innan den skall ätas.
 
Dekorera med blommor och bär.
 
0 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Bakblogg, Cheesecake, Dessert, Fika, Frusen jordgubbscheesecake, Jordgubbar, Sommardessert